Лекция “Силата на думите” на 2 април

Mar
2015
25

posted by on Събития

Comments Off

happy-family-silhouette-

Училище за родители съвместно с център за психологично консултиране ”Инсайт” разработиха  авторска серия от лекции, които ще бъдат представени последователно. Стремежът е да обхванем различните възрасти, отговаряйки на най- често срещаните въпроси от страна на родителите.

Специалистите в  Училище ”За  Родители” работят вече десет години и ясно могат да очертаят  притесненията и тревогите на съвременните родители и предизвикателствата пред, които са изправени. Именно поради високият интерес и неспиращите въпроси към нас, ние изработихме този набор от лекции, които са изцяло практични и насочени към семейството.  Като  те са разпределени в три направления:Лекции за бременността, лекции за децата в различните периоди на развитие и лекции за взаимоотношенията в семейството. Всеки месец ще  Ви представяме по една или две лекции, които ще ви помогнат за повишаване на емоционалната интелигентност и по добре справяне със стреса на ежедневието.

Силата на думите

Как да общуваме с нашето дете в ранното детство/0-3год/

Не случайно започваме нашите лекции с общуването, защото имено то стой в основата на нашият живот.  В лекциите ще се  разгледа как думите влияят пряко на детето  и как то ги чува. Родителите ще  придобият познания относно ранното детско развитие, като  това ще доведе до по голямо спокойствие при отглеждането на детето.

Ще чуете още за:

  • Психология на бременността, какво се случва с бебето в корема на майката
  • Как общува новороденото и как да го разбираме.
  • Участниците в този тренинг ще разберат влиянието на думите върху психиката и поведението на своето дете.
  • Защо отношението към детето в тази възраст е важно за формиране на личността му.
  • Кои са основните особености на този период.
  • Как щастието на родителите определя щастието на децата.

  Тези лекция е подходяща за бременни и родители с деца до 3 години, както и за всички желаещи. Ще бъде отделено време за беседа, където може свободно да задавате своите въпроси.

Водещи на тренинга –обучението

Димитрина Върбанова-  основател и ръководител на училище „Родители”. Работи 10 години като неонатологична медицинска сестра в интензивен сектор в АГ, комплекс Русе.През 2005 г. основава първото и до този момент единствено в Русе частно училище за бъдещи родители. Участва в различни специализирани конгреси, обучения и семинари, което позволява да се съчетаят знания и професионализъм. Член на Българската Асоциация на Училищата за родители. Живее в Русе, има две пораснали деца.

Веселина Тончева- социален психолог с над десет години опит във воденето на групи. Един от малкото психолози работещ с новородени в гр. Русе. Директор на център за психологическо консултиранe”Инсайт”. Преминала през множество специализирани обучения. Член на българска школа по Лаканианска психоанализа.

Лекциите ще бъдат проведени на  2.04.2015г.
Времетраене от 18 до 20часа.
Такса за участие 10лв. За партньорска двойка 15 лв.

Поради ограниченият брой места, моля за предварително записване на телефон:
0887999987- Димитрина Върбанова